Mákos csicsókanudli

  • 2021.02.02.
  • 7

Nemrég említettem, hogy elég sok csicsókánk termett, amiből igyekszem felhasználni a konyhában amennyit csak lehet. Nos, most épp krumpli helyettesítése végett nudli készült belőle, mégpedig mákos. Ízre kicsit azért van különbség, de aki ismeri a csicsóka jellegzetes ízvilágát, annak nem okoz igazán meglepetést. Ahogy a nudli, általában igényel egy kis konyhai munkát mire asztalra kerül, de mindenképpen megéri az időráfordítás.Hozzávalók 3 személyre*30 dkg csicsóka (tisztítva mért súly)*1 kisebb tojás*1 csapott kk só*Kb. 20 dkg liszt*15 dkg darált mák a forgatáshoz*porcukor a tálaláshoz
A csicsókát alaposan megtisztítjuk, a héját lesikáljuk. Bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Krumplitörővel alaposan áttörjük, hozzáadjuk a sót, a tojást és annyi lisztet, hogy a massza ne ragadjon, de kemény se legyen.
Kisujjnyi vastag rudakat sodrunk, amit kb. 3 cm-es darabokra vágunk.
Bő vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Darált mákban megforgatjuk és porcukorral megszórva kínáljuk.