Lencse bolognese

  • 2021.02.04.
  • 5

Ez egy roppant egyszerű, húsmentes étel. A lencse legtöbb esetben szilveszterkor kerül asztalra, pedig egész évben elérhető és finom alapanyag. Érdemes többször beilleszteni az étkezésbe. A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította.Hozzávalók 4 személyre*20 dkg WISE PASTA QUINOA Fusilli*25 dkg lencsekonzerv*1 közepes vöröshagyma*2 gerezd fokhagyma*3-4 ek olaj*3 dl paradicsomsűrítmény*1 nagy csipet só*1 nagy csipet őrölt fekete bors*1 nagy csipet morzsolt oregánó*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
A lencsét átmossuk, lecsepegtetjük.
Felforrósított olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt. Ízesítjük a fűszerekkel. Ha felforrt, beleforgatjuk a lencsét. Ha szükséges utóízesítjük.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük és melegen a lencsés raguval kínáljuk.