Krémes birsalmaleves

  • 2021.02.01.
  • 9

Bár nálunk ritka, ha nem kerül leves az asztalra, de ebben a hideg időben mindenkinek jólesik egy tányér meleg kanalazni való. Mi most egy könnyű gyümölcsös finomságra vágytunk. Roppant egyszerű és hamar tálalható. Természetesen hagyományos almából is elkészíthető.Hozzávalók 4 személyre*3 nagyobb birsalma (vagy 1 nagy üveg befőtt)*1 ek citromlé*1 csipet só*1 kk őrölt fahéj*1 csipet őrölt szerecsendió*1 ek vaníliás cukor*Cukor ízlés szerint (nálam kb. 5 ek)*1 csomag vaníliás pudingpor*2 dl tejszín
A birsalmát meghámozzuk, magházát kivágjuk és annyi citromos vízben, ami kétszer ellepi feltesszük főni. Ha befőttet használunk, akkor az almakockák levét leöntjük és ugyanúgy járunk el, mint a friss gyümölcs esetében. A levest ízesítjük sóval, vaníliával, cukorral, fahéjjal, szerecsendióval.
Amikor az alma puha, a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és hőkiegyenlítéssel besűrítjük vele a levest. Ha kevésnek találjuk a levét, akkor tejjel hígítjuk. Szükség esetén utánaízesítjük. A cukor mennyisége függ az almák savanyúságától, érdemes előbb keveset hozzáadni, majd kóstolni.
Melegen vagy langyosan kínáljuk.