Lencseleves pirított kolbászkarikákkal

  • 2021.01.01.
  • 1

A hiedelmek szerint, azért ajánlott lencsét enni az újévben, hogy legyen elég pénzünk. Nos, ezen ne múljon a szerencsénk. Egy nagyon egyszerű kis leves készült, de mivel a család nem kedveli, ha a kolbász belefő, ezért azt előbb lepirítottam, és csak a végén került a levesbe. Szárított lencse helyett pedig most konzervet használtam, amit már nem szükséges főzni, hisz puha és elég a munkafolyamat végén az ételbe tenni.

Mindenkinek boldog új évet kívánok!
Hozzávalók 4 személyre*35 dkg krumpli*2 nagy szál sárgarépa*20 dkg lencse konzerv*1 nagyobb vöröshagyma*1 ek zsír*1 kisebb babérlevél*1 kk só*1/2 kk őrölt fekete bors*1 nagy csipet őrölt köménymag*20 dkg lángolt kolbász
A konzerv lencsét átmossuk, lecsepegtetjük. A meghámozott krumplit kisebb darabokra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a répát és a kolbászt felkarikázzuk. Utóbbit megpirítjuk és félretesszük. Kevés kolbászzsíron a vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a répát és a krumplit. Annyi vízzel, ami kétszer ellepi, felöntjük. Ízesítjük a fűszerekkel és lefedve a zöldségek puhulásáig főzzük. A végén hozzáadjuk a lencsét, felforraljuk, ha szükséges utóízesítjük. A végén a pirított kolbászkarikákkal kínáljuk.