Egyszerű kanálfánk

  • 2021.01.23.
  • 9

Ha fánk, akkor az nálunk bármilyen formában jöhet. Legyen az élesztős vagy akár ez a pár perc alatt összeállítható bikarbónás változat. Állagra a belseje kicsit tömörebb, mint a kelt változat, de ennek ellenére nagyon finom. Akkor jön jól, amikor nincs sok időnk és hamar szeretnénk egy kis édességet kínálni a családnak. Ebből a mennyiségből a képen látható adag lett.Hozzávalók*25 dkg liszt*1 nagy csipet só*1 csapott kk szódabikarbóna*1 ek cukor*1 ek vaníliás cukor*1 nagyobb tojás sárgája*2,5 dl tej*olaj a sütéshez*porcukor a tálaláshozA lisztet elvegyítjük a sóval, szódabikarbónával, cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet. Sűrű, nokedli tészta sűrűségű masszává keverjük.
Két kanál segítségével közepesen forró olajba szaggatjuk.
Pirosra sütjük. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral megszórva és lekvárral kínáljuk.