Kapros-szalonnás-lilahagymás pizza

  • 2020.11.21.
  • 7

Nagyon szeretjük a kapros ételeket és nagyon örülök, amikor ősz végén ismét szedhető friss a kertben, mert a nyáron beért magok szépen kikelnek. A fagy előtt be is gyűjtöttem mindet. Sütöttem egy kis pizzát, mert arra sohasem mond nemet a család. Ez most egy szénhidrátdiétába illeszthető változat, de természetesen az ízek így is csodásak. Érdemes kipróbálni. Ha nincs épp friss kapor, akkor megteszi a fagyasztott vagy éppen a szárított változat is. A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.Hozzávalók 4 személyreTésztához:*20 dkg teljeskiőrlésű liszt*10 dkg liszt*1 tk só*2 dkg friss élesztő*1,8 dl víz*2 ek olajSzószhoz:*2 púpozott ek tejföl*1 csipet só*1 ek apróra vágott kapor (lehet fagyasztott vagy szárított is)Feltéthez:5 dkg húsos szalonna1 közepes lila hagyma8 dkg sajt
A kétféle lisztet a sóval elvegyítjük, hozzáadjuk a langyos vízbe morzsolt élesztőt és az olajat. Alaposan kidagasztjuk, gombóccá formázzuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
A tejfölt kikeverjük a sóval és a kaporral. A hagymát vékony csíkra vágjuk. Az apróra kockázott szalonnát zsírjára pirítjuk.
A megkelt tésztát 1 cm vékonyra és kerek formára nyújtjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük a kapros tejföllel. Megszórjuk a szalonnával, a hagymával és reszelt sajttal. Addig hagyjuk kelni, amíg a sütő bemelegszik. 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.