Gyrospizza

  • 2020.11.02.
  • 4

Azt hiszem a házi pizzának nincs párja. Nem igényel sok munkát és úgy alakítjuk a feltétet, ahogy szeretjük. Én most egy nagy családi kedvencet, a gyrost próbáltam belecsempészni. Tejfölös szósz, fűszeres csirkefalatok. Pillanatok alatt elfogyott. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.Hozzávalók 4 személyreTésztához:*30 dkg liszt*1 tk só*1 tk pizza fűszerkeverék*2 ek olaj*1,6 dl víz*2 dkg friss élesztőSzószhoz:*2 púpozott ek tejföl*1 nagy csipet őrölt fekete bors*1 nagy csipet fokhagymás sóFeltéthez:*20 dkg csirkemellfilé*1 tk gyros fűszerkeverék*2-3 ek olaj*10 dkg sajt*1 kis lila hagyma*1 kisebb paradicsom*friss saláta

A lisztet elvegyítjük a sóval, a fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk az olajat és a vízbe morzsolt élesztőt. A tésztát alaposan kidagasztjuk és letakarva a duplájára kelesztjük.
A csirkét vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Serpenyőben felforrósított olajon megpirítjuk.
A tejfölt kikeverjük a fűszerekkel. A tésztát 1 cm vékonyra és kör alakúra elnyújtjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük a szósszal, egyenletesen elosztjuk rajta a húst. Megszórjuk reszelt sajttal. Addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. Friss salátával, vékonyra csíkozott lila hagymával és paradicsomszeletekkel kínáljuk.