Céklás körözött

  • 2020.11.16.
  • 6

Ritkán készítek körözöttet, mert a családban nem mindenki szereti. Én viszont nagyon kedvelem. Ez a céklás változat pedig kifejezetten ízlett. Csak halkan megsúgom, hogy én ettem meg az egészet. Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. A cékla feldolgozásához a Russell Hobbs Desire salátakészítőt használtam.Hozzávalók 2 személyre*25 dkg túró*1 kisebb cékla (7 dkg)*1 ek apróra vágott vöröshagyma*1 nagy csipet só*1 nagy csipet őrölt fekete bors*1 nagy csipet őrölt köménymag*2 ek tejfölTálaláshoz:*teljes kiőrlésű keksz
A céklát puhára főzzük, meghámozzuk és a salátakészítő durva reszelőfején lereszeljük. A túrót jól áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel, beleforgatjuk a céklát, a vöröshagymát, majd a tejföllel krémesítjük. Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sós keksszel kínáljuk.