Mexikói jellegű csirkés tészta

  • 2020.09.07.
  • 3

Gondolkodtam, hogy milyen nevet is adjak ennek a roppant egyszerű, gyorsan elkészíthető, és finom ételnek. A kukorica és a paprika ad neki egy leheletnyi mexikói ízt, de aki szereti, még egy kevés mexikói fűszerkeverékkel is megbolondíthatja. Borsó helyett tehetünk bele babot is, kinek mi van épp otthon.Hozzávalók 4 személyre*30 dkg csirkemellfilé*25 dkg spagetti tészta*1 fej vöröshagyma*1 kis darab paprika*5 dkg konzerv kukorica, borsó*pár evőkanál olaj*kevés só*kevés őrölt fekete bors*1 kis kanál házi darált paprika (recept ITT)A tésztát sós vízben kifőzzük, átöblítjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A csirkét apróra kockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta az apróra vágott paprikát, majd hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát. Ha már üveges, beleforgatjuk az átmosott és lecsepegtetett kukoricát, zöldborsót és a darált paprikát. Hozzáadjuk a tésztát és a csirkét. Jól összeforgatjuk, átforrósítjuk és melegen kínáljuk.