Fügedzsem

  • 2020.09.14.
  • 8

Idén annyi füge termett, hogy már a múlt héten kétszer készült dzsem belőle. A magok egész picik, nem zavaróak benne. Kellemesen édes, felhasználhatjuk palacsintába, sütikbe. Én egyszerűen vajas kenyérre kenve is imádom.Hozzávalók 4 üveghez:*2 kg füre*2 kk étkezési citromsav*2 tasak befőzőcukor Sztíviával (2*350g)A fügéket alaposan megmossuk, a szár felőli végét levágjuk, a gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk.
Egy fazékban kevergetve addig főzzük, míg levet ereszt, hozzá adjuk a citromsavat. Botmixerrel pépesítjük.
Ha újra felforr, beleszórjuk a befőzőcukrot. 3 percig hagyjuk főni. Csírátlanított üvegbe töltjük és lezárjuk.

Címkék

Befőzés Dzsem Füge