Spenótos-kukoricás csirkemell

  • 2020.07.30.
  • 5

Egy kevés spenót, némi kukorica és egy kis fokhagymás tejszín teszi gazdaggá ezt s könnyű csirkés fogást. Már többször készítettem, mindig nagy sikere volt. Bekerült a családi kedvencek közé. A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.Hozzávalók 3 személyre*40 dkg csirkemell*½ kávéskanál só*½ kávéskanál őrölt fekete bors*½ kávéskanál szárnyas fűszerkeverék*5-6 evőkanál olaj*2 evőkanál vaj*3 nagy gerezd fokhagyma*1 nagy marék friss spenótlevél*15 dkg kukorica konzervA húst szeletekre vágjuk, ha szükséges vékonyra klopfoljuk és megszórjuk a fűszerekkel. Serpenyőben kevés felforrósított olajon megsütjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz vajat adunk, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta a spenótot. A tejszínnel összeforraljuk, hozzáadjuk a kukoricát. Ha szükséges sóval ízesítjük, majd beleforgatjuk a csirkeszeleteket. Melegen, főtt rizs vagy tészta körettel kínáljuk.