Mexikói laskaraguval rakott krumpli

  • 2020.07.12.
  • 6

Most, hogy kicsit felfrissült a levegő, nyugodtabb szívvel kapcsolhatjuk be a sütőt, és készíthetünk egy picit laktatóbb, tartalmasabb ételt. Ez egy klasszikus, kicsit túlgondolva, átformálva húsmentesen, tojásmentesen. Azoknak ajánlom, akik a hagyományos fogásokon túl szeretik az újdonságokat kipróbálni. Természetesen, mint mindig, a felhasznált gombát most is a ChefGomba biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is. Hozzávalók 4 személyre: Raguhoz: *25 dkg ChefGomba szeletelt laskagomba *3 dl sűrű paradicsomlé *10 dkg kukoricakonzerv *10 dkg vörösbab konzerv *1 tk mexikói fűszerkeverék *1 nagy csipet só *1 nagy csipet őrölt fekete bors *5-6 ek olaj Továbbá: *50 dkg krumpli *só *kevés olaj Tetejére: *8 dkg trappista sajt A krumplit meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, és kihűtjük. A raguhoz a felforrósított olajon megpirítjuk a gombát, hozzáadjuk a paradicsomlevet, ízesítjük sóval, borssal, a fűszerkeverékkel. Lefedve addig főzzük, amíg a gomba megpuhul. Hozzáadjuk a kukoricát, a babot és forralunk rajta egyet. Ha szükséges utánízesítjük.
Egy közepes kerámia tepsit kikenünk vékonyan olajjal, leterítünk egy sor karikára vágott krumplit, megsózzuk. Rákanalazzuk a ragu felét, majd befedjük a maradék krumplival. Egyenletesen elosztjuk rajta a maradék ragut, végül megszórjuk bőven reszelt sajttal.
180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.