Mediterrán csicseriborsós laskaragu

  • 2020.07.07.
  • 5

Igazán könnyű, egyszerű fogás mondjuk egy húsmentes napra. A gomba nagyon egészséges, érdemes gyakran beilleszteni az étrendbe. Mint mindig, most is a ChefGomba biztosította. Próbáljátok ki. A recept megjelent a Kifőztük magazinban is. Hozzávalók 4 személyre *25 dkg ChefGomba szeletelt laskagomba *1 közepes vöröshagyma *1 nagy gerezd fokhagyma *1 dl hámozott, darabolt paradicsom *1,5 dl sűrű paradicsomlé *1 nagy csipet só *1 nagy csipet őrölt fekete bors *1 csipet morzsolt oregánó *1 csipet morzsolt bazsalikom *3-4 evőkanál olaj *15 dkg csicseriborsó konzerv A megtisztított, felkockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a gombát, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paradicsomlevet. Ízesítjük a fűszerekkel, és lefedve puhára főzzük. Végül beleforgatjuk az átöblített, lecsepegtetett csicseriborsót. Felforraljuk, ha szükséges utánízesítjük, és melegen kínáljuk.