Kukoricás laskaraguval töltött cukkini

  • 2020.07.01.
  • 5

Végre itt a cukkini szezon, már a kertben is szépen teremnek a bokrok. Minden évben nagyon várom ezt az időszakot, mert olyan sokoldalúan felhasználható, hogy igyekszem is kihasználni. Most egy húsmentes étel készült belőle, ami diétába is illeszthető, emellett tojás- és húsmentes is.
A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is. Hozzávalók 4 személyre *4 kisebb cukkini *20 dkg ChefGomba laska gomba *1 közepes vöröshagyma *1,5 dl paradicsomlé *3-4 ek olaj *1 nagy csipet só *1 csipet őrölt fekete bors *1 csipet morzsolt oregánó *1 csipet morzsolt bazsalikom *10 dkg kukorica konzerv *10 dkg trappista sajt a sütéshez A vöröshagymát és a gombát nem túl apró darabokra vágjuk.
A kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük. A cukkinit ketté vágjuk, közepüket kis kanállal kivájjuk, megszórjuk sóval és 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.
A hagymát kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gombát és megszórjuk sóval, borssal.
Hozzáadjuk a paradicsomlevet, ízesítjük bazsalikommal, oregánóval és a gomba puhulásáig főzzük.
Beleforgatjuk a kukoricát.
A ragut a cukkini csónakokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, míg utóbbi megolvad rajta.