Cukkinis pöfeteg

  • 2020.07.11.
  • 6

Felmerült egy kérdés, hogy a szederpüré helyett mi kerülhet még a pöfeteg nevű sütibe. Nem hagyott nyugodni a dolog. Volt egy olyan őrült gondolatom, hogy mi lenne, ha cukkini lenne az a valami. Gyorsan ki is próbáltam. A kész édességről nem lehet megmondani, hogy eme zöldség van benne. Kívül kissé ropog, belül puha, igazi cukorbomba. Nagyon finom. Hozzávalók kb. 20 db-hoz: *25 dkg liszt *1 csipet só *0,5 tk sütőpor *0,5 tk szódabikarbóna *1 tk őrölt fahéj *15 dkg cukkini *12 dkg barna cukor *1 ek vaníliás cukor *5 dkg vaj *1 tojás sárgája *15 dkg porcukor a forgatáshoz A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és a fahéjjal.
A cukkinit meghámozzuk, a magvas részt kivágjuk, majd a zöldséget finomra reszeljük.
A kétféle cukrot simára keverjük a vajjal, a tojással, majd a cukkinival.
Hozzáadjuk a fűszeres lisztet.
Becsomagolva a hűtőben pihentetjük pár órát.
A tésztából közepes golyókat sodrunk, majd megforgatjuk porcukorban.
Papiros tepsibe rakjuk, a süti között nagyobb helyet hagyva, mert sütés közben terülnek.
180 fokos sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert melegen még nagyon puha.