Diós-almáspités minikuglóf

  • 2020.05.16.
  • 8

Van úgy, hogy az online tanulás, a napi teendők, a szokásos feladatok mellett nincs túl sok időnk a konyhában forgolódni, de mégis egy egyszerű kis édességgel szeretnénk a családnak kedveskedni, no, ilyenkor érdemes elővarázsolni a konyhaszekrény mélyén lapuló minikuglóf sütő formát. Most én is így tettem, és egy fűszeres változatot sütöttem. Az almától kellemesen puha és szaftos. Pillanatok alatt elillan a tálcáról. A lenti alapanyagokból 12 darab édes finomság lesz.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a
Fűszerész biztosította. Hozzávalók: *15 dkg liszt *6 dkg darált dió *1 púpozott tk sütőpor *1 csipet só *1 púpozott tk Almáspite fűszerkeverék *1 csapott kk őrölt fahéj *1 késhegynyi Bourbon őrölt vanília *1 késhegynyi őrölt citromhéj *10 dkg vaj *8 dkg cukor *2 nagyobb tojás *1 nagyobb alma *1 dl tej *vaj a forma kikenéséhez *porcukor a tálaláshoz A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral és a fűszerekkel.
A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojással.
Hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt almát.
Összeforgatjuk a lisztes keverékkel és a tejjel lazítjuk.
A masszát egyenletesen elosztjuk a vajjal vékonyan kikent forma mélyedéseiben.
180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.