Tavaszi tarhonyás hús
- 2014.02.04.
- 8
Olyan gyönyörűen süt a nap, de azért itt csípős hideg van. Már nagyon várom az igazi tavaszt minden vidám, csodás színével. Addig is a mai ebédet színesítettem egy kis sárgarépával, zöldborsóval. Hozzávalók 4 főre: 60 dkg csirkemell filé1 kisebb fej vöröshagyma2 ek olaj1 kk só1 nagy csipet bors Tarhonyához: 3 ek olaj1,5 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl )1 leveskocka1 kk só1 késhegynyi bors3 csésze víz10 dkg zöldborsó1 nagyobb szál sárgarépaA húst alaposan megtisztítjuk, majd kisebb kockára vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk. A husit fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük. Közben egy másik tálban a tarhonyához az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a tarhonyát és közepes lángon pár perc alatt, néha-néha megkavargatva szép világos barnára pirítjuk. Rámérjük a 3 csésze vizet, óvatosan, mert a felcsapó gőz megégetheti a kezünket. Hozzáadjuk
a leveskockát, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a tarhonya épp teljesen meg nem puhul és a víz már elfőtt róla. Közben párszor érdemes megkeverni. Majd a lángot elzárva és a fedőt rajtahagyva kicsit hagyjuk puhulni. A megtisztított sárgarépát apróbb kockára vágjuk és a zöldborsóval együtt sós vízben épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. A húst a tarhonyához keverjük és beleforgatjuk a répát, a borsót.