Lecsós csirkepaprikás

  • 2014.02.20.
  • 4

Nagyon egyszerű étel, amit a hűtőben árválkodó pár darab zöldség felhasználásával készítettem. A család egyik nagy kedvencével, nokedli körettel kínáltam. Hozzávalók 4 főre: 1 kg csirkemell filé1 nagy fej vöröshagyma2 púpos ek tyúkzsír2 közepes paradicsom2 kisebb fehér paprika1 kk só0,5 kk őrölt bors1 ek házi darált pirospaprika1 tk őrölt pirospaprika Az alaposan megtisztított húst kockára vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni. Minden zöldséget jól megtisztítunk, majd a paradicsomot nagyobb darabokra, a paprikát apró kockára, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a csirkét hozzáadva fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsomot (a héját érdemes eltávolítani), a paprikát, a darált paprikát. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha még sok víz maradna rajta, a fedőt levéve hagyjuk azt elfőni. Melegen, nokedli körettel kínáljuk.