Csirkemell óvári módra

  • 2014.02.02.
  • 6

Már több alkalommal is készítettem ezt a finom hús ételt, a család igazán kedveli. Vendégvárónak is kiváló ebéd. A sajtot reszelés helyett vékonyra vágva is a husira helyezhetjük. Hozzávalók 5 főre: 5 nagyobb szelet csirkemell filé25 dkg csiperkegomba1 közepes fej vöröshagyma2-3 ek olaj1 kk só2 csipet bors10 nagyobb szelet csirkemell sonka (kb. 20 dkg)15 dkg óvári sajt (lehet trappista is) A megtisztított melleket lecsöpögtetjük, ha vastagabbak, kicsit kiklopfoljuk. Egy olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba fektetjük. Meghintjük kevéske sóval, borssal. A vöröshagymát felkockázzuk, 2 ek olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, csíkokra vágott gombát. Meghintjük egy csipet sóval, borssal és fedő alatt kb. 15 perc alatt megpároljuk. Víz nem szükséges külön hozzá, mert a gomba enged annyit, amiben megpuhul. A kész gombát a husikra halmozzuk. Ráfektetünk 2-2 szelet sonkát. A lereszelt sajttal betakarjuk a sonkákat. A husik közé kanalazunk 4 ek vizet. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 220 fokon hőlégkeveréssel 30 percet puhíjuk. Majd az alufóliát eltávolítva 10 percet pirítjuk, amíg a sajt szépen megbarnul a tetején,
a hőmérsékletet 200 fokra csökkentve. Melegen, krumplipürével vagy párolt rizzsel kínáljuk.