Zabpelyhes sajtostallér

  • 2018.10.11.
  • 8

Hozzávalók:25 dkg túró2 tojás3 evőkanál zabpehely3 evőkanál zabpehelyliszt (vagy apróra darált zabpehely)1 csapott mokkáskanál só15 dkg reszelt sajtA sajt kivételével az összes hozzávalót összenyomkodjuk villával - egy sűrű masszát kapunk.Ha mégis híg lenne, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennyi általában elég szokott lenni.Várjunk öt percet, hogy megszívja magát picikét, akkor biztos jó lesz. Addig kibélelünk egy tepsit sütőpapírral és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.A tepsibe evőkanállal kis halmokat rakunk egymás mellé - hagyjunk köztük kevés helyet. Elegyengetjük, tallér szerűre ellapítjuk őket. Megszórjuk mindet egy kis reszelt sajttal, és mehet a forró sütőbe. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük, de vigyázzunk, ne égessük meg, mert a sajt megkeseredik.