Bundáskenyér tepsiben (töltött)

  • 2018.03.02.
  • 9

Hozzávalók: egy gáztepsire való kenyérszelet (duplán), 1 nagy pohár tejföl, 3-4 tojás, 3 gerezd fokhagyma
só, bors, reszelt sajt + tölteléknek bármi, ami éppen van a hűtőben, pl. lila hagyma (apróra vágva, sózva-borsozva), virsli, párizsi vagy sonkás felvágott kockázva, petrezselyem zöld stb.A gáztepsibe sütőpapírt teszek, rárakom a kenyérszeletek felét. Felverem a tojást, hozzáadom a tejfölt, sót borsot, kikeverem, a felét rálocsolom a kenyérre. Elosztom rajta a "tölteléket" és egy kevés reszelt sajttal megszórom. A kenyérszeletek másik felét megmártom a maradék tejfölös tojásban, ráteszem a töltelékre. Ha még maradt a tojásos masszából, elosztom a kenyereken. Megszórom reszelt sajttal és forró sütőben megsütöm.