Zabkorpás túrólepény / zabpelyhes túrófánk

  • 2016.06.03.
  • 4

Hozzávalók: 50 dkg túró4-6 evőkanál zabkorpa2 nagy tojáscukor ízlés szerint + 1 tasak vaníliás cukorfél tasak sütőporA túrót áttörjük a cukrokkal és a sütőporral. A tojásokat jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a zabkorpát.Az egészet összekeverjük. Kanállal kis halmokat teszünk forró olajba, ellapítjuk és mindkét oldalát átsütjük. Magában, lekvárral, fahéjas porcukorral egyaránt nagyon finom.A zabkorpa mennyisége attól függ, mennyire száraz a túró. Ne legyen se nagyon kemény, de túl híg sem a keverékünk.II.Hozzávalók2-3 tojás10 dkg zabpehely 10 dkg sovány túró 1 kis pohár gyümölcsös joghurt 1 tasak vaníliás cukor (ha natur joghurtot használunk) csipetnyi só 1 teáskanál sütőporA zabpelyhet ledaráljuk, a tojásokat habosra felverjük. Összekeverjük a hozzávalókat.Serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A masszából jó evőkanálnyi adagokat teszünk bele, kicsit ellapítjuk és sütjük. Amint kész az egyik oldala (ha egyben marad a lepényke, akkor jó) megfordítjuk és tovább sütjük Nem szabad nagy lángon (vagy magas fokozaton) sütni, mert akkor előbb megég az alja, minthogy megsülne a közepe.Porcukorral megszórva, lekvárral megkenve, de magában fogyasztva is nagyon finom.
III.Hozzávalók1/4 kg túró1 tasak vaníliás cukor3 nagy evőkanál zabpehely2 tojáscsipetnyi sóA zabpelyhet ledaráljuk, a túrót áttörjük, a tojásokat a sóval és cukorral habosra keverjük.Mindent összedolgozunk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a masszát evőkanalanként belerakjuk, ellapítjuk, megsütjük. Papírtörlőre szedjük. Porcukorral vagy lekvárral fogyasztjukIV. Hozzávalók: 35 deka túró 20 deka liszt2 evőkanál zabkorpaízlés szerinti mennyiségű cukor2-3 tojás 1 kávéskanál sütőpor vagy szódabikarbóna. A hozzávalókat összedolgozom, evőkanállal forró olajba szaggatom, ellapítom és kisütöm.