Aszalt gyümölcsös túrós-zabpelyhes szelet

  • 2016.02.26.
  • 6

Hozzávalók:25 dkg túró5 evőkanál aprószemű zabpehely2 kis poharas joghurt vagy aludttej2 nagyobb tojás3 evőkanál cukor1 tasak vaníliás cukorfél tasak sütőporcsipetnyi sóegy maréknyi aszalt vagy kandírozott vegyes gyümölcs(lehet beletenni még egy kevés apróra tört csokoládét, vagdalt diót vagy kókuszreszeléket)Elkészítés:A tojásokat habosra verjük a cukrokkal. Hozzáadjuk a pici sóval áttört túrót, a joghurot, sütőport és alaposan kikeverjük. Most adjuk hozzá a zabpelyhet és az apróra vagdalt gyümölcsöt. Összedolgozzuk, sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, közepes lángon kb 30-35 percig sütjük. Ha már nem ragad a beleszúrt késhegyre, kész.Magában, porcukorral megszórva, vagy lekvárral megkenve egyaránt finom.