Almás linzertorta

  • 2019.02.17.
  • 0

Igazából nem terveztem a bejegyzést írni erről a süteményről, mert egy szombat délutáni játéknak, kikapcsolódásnak indult. Talán nem vagyok elfogult, ha úgy látom, olyan szépséges lett, hogy meg kell örökítenem a részleteket. Legalábbis részben, hisz ez nem egy új recept, csak más formába öntése egy korábbinak, kissé átalakított anyaghányaddal.
Hozzávalók, 24 cm-es kivehető aljú piteformához350g liszt (100g sima, 250g tk. búza)180g hideg vaj80g porcukornak megfelelő édesítő, nálam negyedannyi ugyanannyifél kezeletlen citrom héja1 L-es tojás1-2 evőkanálnyi tejszín800g alma, hámozott súlyfél citrom leve35g vajfahéj, ízlés szerint200ml víz30g vaníliás pudingpor
negyedannyi ugyanannyi, ízlés szerintAz összeállítás módja az almás linzer szelet receptben, ide kattintva elérhető. Annyiban különbözik, hogy a tészta harmadát kinyújtottam és apró virág kiszúrókkal kiszúrtam és ezekkel fedtem be a torta tetejét.