Kókuszos piskótatekercs málnás-csokoládés krémmel

  • 2021.02.13.
  • 0

Vannak, akik holnap ünneplik a szerelmesek napját, viszont mi a férjemmel azt valljuk, hogy az év minden napján pont úgy oda kell figyelni egymásra és ki kell mutassuk szerelmünket, szeretetünket egymás iránt, nemcsak az év ezen napján.
Amennyiben
megszeretnéd lepni párodat egy mutatós és finom süteménnyel, legyen szó Valentin napról vagy az év bármely napjáról, ajánlom ezt a kókuszos piskótatekercset málnás-csokoládés krémmel. Nem igényel sok időt a konyhába és egyszerű az elkészítése. Az üde málna nagyon jól kiegészíti a kókusz és csokoládé édességét, így ez a trió fantasztikus ízkombinációt alkotnak együtt. :)Hozzávalók a piskótához:- 5 tojás- 1 csipet só- 5 ek eritrit- 2 ek (durum)liszt- 3 ek kókuszszerelékHozzávalók a málnás réteghez:- 33 dkg málna- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja- 3 ek eritrit vagy ízlés szerint bármilyen édesítő- 0,5 dl víz- 3 dkg kókuszos pudingporHozzávalók a csokis réteghez:- 2 dl cukrozatlan tejszín (33%-os)- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:A piskótához a lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel.A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval félkemény habbá verjük. Az eritritet kanalanként hozzá adagoljuk, miközben tovább verjük a habot addig, amíg elfogy az egész és a hab kemény nem lesz. Ezután, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, mindig megvárva, hogy jól elkeveredjen. Ezután a kókuszos lisztet egy spatulával óvatosan a habba forgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Végezzünk tűpróbát!)Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a piskótát, mert kiszáradhat, és könnyen eltörhet a feltekerésnél!A kész piskótát egy tiszta, enyhén nedves konyharuhára vagy egy másik sütőpapírra borítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd szorosan feltekerjük a konyharuhával vagy sütőpapírral együtt, és kihűtjük.A málnát a vízzel, az eritrittel és a citromhéjjal együtt egy lábasba tesszük. Közepes lángon kb. 5 percig főzzük, amíg levet enged és az eritrit teljesen elolvad. Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Hagyhatjuk így is, de én most szerettem volna hogy sima legyen a krém, ezért egy szűrön átpasszíroztam.A pudingport pár evőkanálnyi málnalével csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a többi málnalevet is, elkavarjuk, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Tetejére szorosan folpack-ot teszünk, hogy hűlés közbe ne bőrösödjön, és teljesen kihűtjük.A tejszínt forrásig melegítjük, majd levesszük a tűzről, ráöntjük a csokoládéra, és addig kavargatjuk amíg a csoki teljesen felolvad, és selymes, fényes lesz, majd hűtőbe tesszük.
Amikor már jól kihűlt, de
nem kemény, akkor kihabosítjuk.

Ezután kitekerjük a teljesen kihűlt piskótatekercset, majd a málnakrémet egy vékony rétegben rákenjük. Erre egyenletesen rákenjük a csokikrém felét, és szorosan feltekerjük.Hűtőbe tesszük legalább 1 órát, majd a megmaradt csokikrémmel bevonjuk a tekercs külsejét és megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel.Hűtőbe tesszük tálalásig, majd ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk.