Brownie kocka

  • 2021.02.09.
  • 0

Ha valaki hosszabb ideje követi a blogot, tudja, hogy nagy csoki kedvelők vagyunk, főleg én. Nagyon sok csokoládés recept szerepel már a blogon, egyszerű kekszektől kezdve, kevert sütemények, torták, piték és kelt tésztákkal bezárva a sort. Nem lehet megunni, és mindig nagy sikerük van a csokoládés édességeknek. :)Most, Valentin nap közeledtével, még inkább előtérbe kerülnek a csokoládés édességek, és ha te is úgy tervezed, hogy egy könnyű és finom sütivel lepnéd meg kedvesed, bátran ajánlom ezt a a brownie kockát. Ha a tetejét ruby csokoládéval díszíted, akkor még romantikusabb lesz a sütemény, de így is tökéletes lesz, sőt, ha nem díszíted semmivel, úgy is nagyon finom. :)Az ne tartson vissza, hogy durum lisztet ír a recept, nyugodtan használhatsz finom lisztet és eritrit helyett finomított cukrot. Én mindenképpen azt javaslom, hogy inkább készítsünk saját magunk meglepetést párunknak, és másoknak is, mert az szívből jön, és sokkal személyesebb, mintha bármit is boltból vásárolnánk.
Hozzávalók a tésztához:- 14 dkg étcsokoládé- 5 dkg vaj- 3 tojás- 10 dkg eritrit- 13 dkg durum liszt- 1 tk cukrozatlan kakaópor- 1 csipet sóHozzávalók a díszítéshez:- 4 dkg karamellizált fehércsokoládé- kb. 5-6 darab sós pisztáciaElkészítés:A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a kakaót és a sót, és elkeverjük.A csokoládét a vajjal együtt, egy kisebb lábasba, alacsony lángon melegíteni kezdjük. Amikor már félig felolvadt, levesszük a lángról és addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad a vaj és csoki, és szép selymes lesz. Langyosra hűtjük.A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz.
Tovább keverve, vékony sugárba hozzáöntjük a langyos vajas csokit.Végül, spatulára váltva, több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egyneművé keverjük.A masszát sütőpapírral bélelt, 18 x 22 cm nagyságú tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!Kihűtjük, majd kockára vágjuk.
Egy papírtölcsér segítségével (vagy zacskóba töltve és ennek egyik sarkát levágva) becsíkozzuk tetejüket a vízgőz fölött felolvasztott karamell ízű csokoládéval, és megszórjuk apróra vágott sós pisztáciával.Sok sikert hozzá! :)