Paradicsomos-csirkemelles bulgur

  • 2021.01.14.
  • 3

A minap vettem észre, hogy az elmúlt hónapokban csak sütemények kerültek fel a blogra, pedig főzünk is, nem csak sütiken élünk. ;) Pótolom is gyorsan ezt a hiányosságot, és mutatok egy könnyen elkészíthető egytálételt, ezt a paradicsomos-csirkemelles bulgurt.
Úgy-e veletek is előfordult már, hogy későn értetek haza egy fárasztó nap után, vagy csak egyszerűen nincs kedvetek sok időt eltölteni a konyhába, viszont enni kell? Ilyen alkalmakra lenne jó ez a gyorsan elkészíthető egytálétel. Finom, laktató és még egészséges is. Kiváló választás lehet a sietős hétköznapokra, de nem csak. :)Hozzávalók 3-4 főre:- 3 ek olívaolaj- 25 dkg csirkemell- 1 közepes vöröshagyma- 2 gerezd fokhagyma- 25 dkg bulgur- 1,8 dl sűrített paradicsom- 1 tk méz- 1/2 tk szárított oregáno- 1/2 tk szárított bazsalikom- 1/2 tk szárított kakukkfű- 1/2 tk füstölt paprika- só, bors- 4 dl alaplé vagy víz- petrezselyemzöld- kb. 10 szem kimagozott fekete olívabogyóElkészítés:A csirkemellet alaposan megmossuk és leitatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk.Egy serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat hevítünk, majd aranybarnára sütjük a csirkekockákat. Kiszedjük egy tálba és alufóliával letakarva melegen tartjuk.Ugyanabban a serpenyőben teszünk még 1 ek olajat, majd a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, párszor átkavarjuk, majd hozzáadjuk a bulgurt, a sűrített paradicsomot és a mézet, és fűszerezzük. Az alaplevet is hozzáadva alaposan összeforgatjuk, majd födő alatt, párszor megkavarva kb. 15 perc alatt készre főzzük.
10 perc után kóstoljuk meg, és, ha már úgy érezzük, hogy szinte kész van, már csak pár perc szükséges, hogy a bulgur megpuhuljon, adjuk hozzá az előresütött csirkemell kockákat, majd pár percig még együtt főzzük. Ha a bulgur megpuhult, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a felkarikázott olívabogyót, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és melegen tálaljuk.Ötlet innen.