Csokoládés gesztenyegolyó

  • 2021.01.08.
  • 9

Egy kis malőr történt a konyhába, ugyanis ez a csokoládés gesztenyegolyó egy elrontott gesztenyekrémből született. Gesztenyekrémes piskótatekercset szerettem volna készíteni, de a sietség és figyelmetlenség miatt a krém annyira megkeményedett, hogy lehetetlen lett volna rákenni a piskótára. Félretettem egy kis időre, hogy nyugodjak le (mert ilyenkor azért felmegy a vérnyomás egy kicsit :D ) .... majd jött az újratervezés, hisz semmit nem dobunk ki. Az elrontott krémből csokoládés gesztenyegolyó lett, a piskótatekercsben pedig erdei gyümölcsös krém került (jön a recept is). Végül minden jól sült el, egy süti volt tervezve, és helyette két finom desszert készült. Azt kívánom, hogy mindig csak ilyen hibák történjenek a konyhába, amikor a végeredmény még jobb lesz mint a tervezett, elrontottnak vélt süti vagy étel. :)Hozzávalók:- 24 dkg cukrozott gesztenyepüré- 10 dkg natúr sajtkrém (Philadelphia)- 12,5 dkg étcsokoládéHempergetni: - kb 2 dkg kókuszreszelékElkészítés:A gesztenyepürét egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a sajtkrémet, és egyneművé elkeverjük.A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a gesztenyés masszához, és simára keverjük.Ha túl lágy lenne a massza, és nem lehet formázni, akkor takarjuk le folpack-al és tegyük hűtőbe kb. 1 órára vagy addig, ameddig formázható állagú lesz.Ezután a masszából kis golyókat formázunk, majd egyenként kókuszreszelékben forgatjuk.Jól záródó dobozba rakosgatjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.A fent megadott adagból 24 db 16 grammos csokoládés gesztenyegolyó lett.