Babos padlizsánkrém

  • 2020.06.05.
  • 8

Kedvenc szendvicskrémem a majonézes padlizsánkrém. Főleg frissen sült kenyérrel szeretem, de nyers zöldségek mellé is kitűnő mártogatós. Ennél finomabb nincs is, napokig eltudok lenne vele. :)Szoktunk eltenni télire is, így az év bármely időszakában élvezhetem ezt az egyszerű, de nagyszerű padlizsánkrémet. Az elmúlt hétvégén is ez volt a terv, aztán megláttam a fehér bab konzervet aminek pár nap múlva járt le a szavatossági ideje, így gondoltam, hogy gazdagabbá teszem a padlizsánkrémet. Ezúttal nem használtam majonézt hozzá, így sokkal kalóriaszegényebb lett, viszont annál laktatosabb. Ha a padlizsán már le van sütve, akkor csupán pár perc az elkészítése, és máris fogyaszthatjuk. Nekünk nagyon ízlett ez a változat is, érdemes kipróbálni. :)Hozzávalók:- 20 dkg sült padlizsán húsa (nekem most fagyasztott)- 1 fehér bab konzerv
(32 dkg)- 3 ek olíva olaj- 2 tk mustár- 1 ek frissen facsart citromlé- 1 kk só, vagy ízlés szerint- 1 gerezd fokhagyma- 3 újhagyma fehér része- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöldMegj.:
- Hagymát és fokhagymát ízlésünk szerint adhatunk hozzá többet vagy kevesebbet, és a mustárt is ízlésünk szerint adagoljuk.- Mivel én fagyasztott padlizsánt használtam, így este kivettem a fagyasztóból, és a konyhapulton hagytam kiengedni, majd a levét kinyomkodtam és így tettem a babhoz.Elkészítés:Leöntjük a bab levét, majd a padlizsán húsával együtt egy magasabb falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott hagymát, az áttört fokhagymát, az olajat, a mustárt, a citromlevet és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd botmixerrel egyneművé krémesítjük.Megkóstoljuk és ha szükséges, kedvünk szerint ízesítjük.Azonnal is fogyasztható, de ajánlatos pár órát hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.Hűtőbe 4-5 napig is eláll.