Mogyorós piskótatekercs avokádós csokoládékrémmel

  • 2020.03.05.
  • 9

Rég nem voltam erre fele, sajnos utolsó helyre került a blog az elmúlt időben. Szeretnék többet foglalkozni vele, van bőven recept amit közzé kellene tenni, és remélem egy kicsit aktívabb tudok lenni a jövőben. Elsőként egy gyorsan elkészíthető mogyorós piskótatekercset osztok meg veletek amit avokádós csokoládékrémmel töltöttem. Nagyon egyszerű elkészíteni ezt az egészséges kategóriájából való süteményt. Ha sürgősen kellene egy finom krémes sütemény, bátran ajánlom ezt a piskótatekercset.Hozzávalók a piskótához:- 5 tojás- 1 csipet só- 4 ek eritrit- 5 ek darált mogyoróHozzávalók a krémhez:- 1 érett avokádó- 1 érett banán- 10 dkg étcsokoládé- 1 tk méz, vagy ízlés szerint- 5 dkg darált mogyoróElkészítés:A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval félkemény habbá verjük.Miközben tovább verjük a habot, kanalanként hozzáadjuk az eritritet, és addig verjük amíg elfogy az eritrit és a hab kemény lesz.Ezután, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, mindig megvárva, hogy jól elkeveredjen. A darált mogyorót egy spatulával óvatosan a habba forgatjuk. (Ezt is kanalanként forgassuk bele.)A masszát sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.)Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a piskótát, mert kiszáradhat, és könnyebben eltörhet a feltekerésnél!A megsült piskótát egy tiszta, enyhén nedves konyharuhára borítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd szorosan feltekerjük, és kihűtjük.(Megj. : én mostanában a nedves konyharuha helyett egy másik sütőpapírra borítom a kész piskótát, majd miután lehúztam a sütőpapírt róla, szorosan feltekertem azzal a sütőpapírral együtt amelyikre borítottam.)A krémhez az avokádót félbe vágjuk, magját kivesszük, majd húsát egy evőkanál segítségével elválasszuk a héjától. Tehetjük egy magasabb falú edénybe is és a banánnal együtt botmixerrel pépesítjük, de ha jó érett az avokádó és a banán, akkor villával is tökéletesen lehet pépesíteni.A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk az avokádó-banán péphez, és simára keverjük. Hozzákeverjük a darált mogyorót is, megkóstoljuk és ha szükségét érezzük, akkor édesítjük eritrittel, mézzel vagy porcukorral.Ezután kitekerjük a teljesen kihűlt piskótatekercset, majd a krémet egyenletesen rákenjük, és újra feltekerjük. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk (kb. 16-18 szelet lesz).