Bounty brownie torta

  • 2018.03.16.
  • 4

Az előző bejegyzésnél említettem, hogy a férjem születésnapjára két tortával készültem. A cukkinis-szilvalekváros torta mellett, készítettem egy bounty brownie tortát is, hisz a Bounty csoki a kedvence és ezzel is neki szerettem volna kedveskedni. A receptet itt találtam, és mint máskor is, az egyszerűsége fogott meg. Igaz nem torta formában volt megsütve, de egy kicsit módosítva a hozzávalók mennyiségén én egy 20 cm-es kerek formában készítettem el. Egy dologra kell csak figyelnünk, hogy a brownie alapot ne süssük túl, a többi már gyerekjáték. :)Ha Ti is nagy Bounty rajongók vagytok, készítsétek el ezt a bounty brownie tortát, garantálom, hogy nem fogtok csalódni benne. nagyon finom. :)Hozzávalók a tésztához:- 10 dkg étcsokoládé- 9 dkg vaj- 5 dkg liszt- 3 dkg kakaópor- 1 csipet só- 2 tojás- 10 dkg barna cukor- 1 tk vanília pasztaHozzávalók a kókuszos réteghez:-
2,5 dl cukrozott sűrített tej- 20 dkg kókuszreszelékHozzávalók a ganache-hoz:- 10 dkg tejcsokoládé- 8 dkg tejszínElkészítés:A brownie-hoz a vajat a kisebb darabokra tördelt csokoládéval vízgőz fölött vagy mikróba összeolvasszuk (szép fényes, selymes kell legyen). Félretesszük, amíg elkészülünk a többi hozzávalóval.A lisztet, a sót és a kakaóport egy tálba szitáljuk és elvegyítjük.A tojásokat a cukorral és a vanília pasztával habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Kisebb fokozatra állítjuk a mixert, és vékony sugárba hozzákeverjük a vajas csokit.Amikor egynemű lett a massza, egy spatula vagy fakanál segítségével beleforgatjuk a lisztes keveréket is.Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd belesimítjuk a brownie masszát.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!A sütőből kivéve, a formában hagyva kihűtjük. Ezután egy éles, vékony pengéjű késsel óvatosan körbevágjuk, levesszük a torta forma karimáját, és a sütemény aljáról lehúzzuk a sütőpapírt.Megtisztítjuk a torta formát, kibéleljük folpack fóliával, majd visszahelyezzük a browniet.A krémhez a sűrített tejet összekeverjük a kókuszreszelékkel, majd a formában levő brownie tetejére egyengetjük (óvatosan rányomkodjuk). Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.A tejszínt forrásig melegítjük, majd ráöntjük a darabokra tördelt csokoládéra, és addig kavargatjuk amíg a csoki teljesen felolvad.Levesszük a torta forma karimáját, óvatosan lehúzzuk a fóliát és a kókuszos krém tetejére öntjük a ganache-t, megszórjuk kevés kókuszreszelékkel majd hűtőbe tesszük dermedésig.