Parajkrémleves

  • 2023.03.21.
  • 5

Hozzávalók45 dkg spenót (parajpüré, fagyasztott)2 dl
(egy kis doboz) főzőtejszín5 dl víz1 gerezd fokhagyma3 evőkanál finomliszt3 ek olívaolajElkészítésA gyorsfagyasztott spenótot felengedjük és a vízzel feltesszük főni.
Rántást készítünk az olajból, lisztből, fokhagymából. Felengedjük vízzel, belerakjuk a fagyott spenótot és gyakran kevergetve felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáöntjük a főzőtejszínt és összeforraljukHa túl sűrű, tehetünk bele kevés tejet/tejszínt. Ha túl híg lett, akkor egy kis zsemlemorzsával, vagy további rántással sűrűsíthetjük a megfelelő krémleves állagúra.Pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel tálaljuk.