Sajtkrémes hússal töltött csiperke

  • 2022.11.27.
  • 1

Már sokféle töltött gombát készítettem, de ez eddig a legfinomabb. Könnyű, szaftos és ízletes. Gluténmentes és szénhidrát diétába is illeszthető. Párolt rizs körettel kínáltam.
A recept a Kifőztük oldalon is megjelent.
A felhasznált gombát a Chef Gombabiztosította. Hozzávalók 4 személyre*8 nagyobb Chef Gomba fehér csiperke gomba *sóTöltelékhez:*25 dkg darált sertéshús*3 ek olaj*1 csapott kk só*1/3 kk őrölt bors*1/3 kk őrölt köménymag*1 kk fűszerpaprika*10 dkg sajtkrém*1 púpozott ek tejföl*10 dkg trappista sajt
A darált húst kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a sajtkrémet és a tejfölt. A gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat megsózzuk, megtöltjük a húsos raguval. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk mind. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percet puhítjuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal és a sajt olvadásáig sütjük. Melegen kínáljuk.