Fokhagymás-zöldfűszeres tekercs

  • 2022.08.17.
  • 9


Katalinnál
leltem erre a receptre, és mindjárt el is készítettem kevés módosítással.Hozzávalók:40 dkg liszt2,5 dkg élesztő0,75 dl tej1 kiskanál cukor1,75-2 dl víz2 evőkanál olívaolaj1 evőkanál
só1 mokkáskanál őrölt bors
friss apróra vágott rozmaringTöltelékhez:10 dkg vaj1 teáskanál só4 gerezd fokhagymafriss apróra vágott rozmaring,
snidling és zsálya1 tojás megkenniA dagasztás, kelesztés nálam kenyérsütő gépben történt, de akinek nincs, az a hagyományos módon készítse el a tésztát. én a tésztából kihagytam a zöld fűszert.A töltelékhez puha vajat összekevertem az összezúzott fokhagymával,
a sóval és az apróra vágott zöldfűszerekkel.A megkelt tésztát téglalap alakúra kinyújtottam, megkentem a fűszeres vajjal, bejgliszerűen feltekertem és éles késsel kb. 2 centis karikákra szeleteltem.A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és kb 15-20 percig újra pihentettem. Utána megkentem tojással és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöttem.Miután kivettem a sütőből átkentem a tekercseket tejföllel (ez nem volt a receptben, de ettől kicsit gyöngébb lesz). 16 csiga lett.Nagyon finom volt - köszönöm Katalinnak a receptet!