Cukkinis frittata

  • 2022.08.16.
  • 3

A frittata az olaszok sütőben sült rántottája. Remekül dúsítható zöldségekkel, sőt változatos töltelékkel fel is csavarható. Én most reszelt cukkinivel sütöttem meg a tojást és tejszínes krémsajttal, sonkával töltöttem meg. Saláta mellé, hideg ebédnek remek!Nekem kissé sietős volt, mert kezdett lemenni a nap, igyekeznem kellett a fotózással, de ti várjátok meg, míg a krémsajt jobban megdermed. Hozzávalók, 32x20cm-es tepsihez400g cukkini5 tojás1 csapott teáskanál só50g reszelt parmazán vagy más kemény sajtfrissen őrölt bors200g tejszínes krémsajt200g gépsonka
A sütőt 180 fokra melegítettem, a tepsit sütőpapírral kibéleltem. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeltem, és félretettem. A tojásokat egy keverőtálba tettem, sóztam, borsoztam és alaposan felvertem. Beleforgattam a sajtot, majd az enyhén kicsavart cukkinit. A tepsibe simítottam és 18 perc alatt megsütöttem. A sütési idő irányadó, sütőfüggő. A kész omlettet egy sütőpapírra borítottam, lehúztam az alján lévőt, majd a másik papírral felcsavartam.
Amikor kihűlt, egyenletesen elkentem rajta a kicsit átkevert sajtkrémet, rátettem a sonkaszeleteket, és a keskenyebbik felétől felcsavartam. Hűtőbe tettem, hogy a krémsajt megdermedjen. Ha tetszett a recept, örülök ha megosztod! Kedveld az Áfonya mámora Facebook oldalt, hogy ne maradj le a szezonális ötletekről! Várlak az Instagramon is!