Juhtúrós lepény

  • 2017.03.01.
  • 1


Ha már túl vagyunk a házi pizzatészta készítésén akkor bátran vágjunk neki ennek is. Ha pedig még egyiket sem próbáltuk akkor itt az ideje nekilátni a saját házi kelt tésztának. Adhatjuk leves mellé, vagy önmagában vacsoraként is megállja a helyét. 
Hozzávalók: 
500 g liszt 
7 g porélesztő 
csipet cukor
csipet só 
0,5 dl olíva olaj (opcionális) 
1 pohár tejföl 
1 gerezd fokhagyma 
10 dkg juhtúró
kaliforniai paprika
szárított petrezselyemlevél 
sajt 
Az élesztőt kevés cukros tejben futtassuk fel, a sóval liszttel és az olajjal gyúrjunk belőle sima tésztát, akár csak a pizzatésztánál. Tegyük meleg helyre kelni legalább 1 órára. Ha megkelt, akkor nyújtsuk tepsi méretűre, a tejfölt keverjük el egy gerezd zúzott fokhagymával és a petrezselyemmel majd ezzel kenjük le a tésztát. Morzsoljuk vagy csipkedjük rá a juhtúrót, tegyünk rá pár darab piros kaliforniai paprikát apróra vágva és szórjuk meg reszelt sajttal. 
250 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sül. Próbáljátok ki ti is!