Sült gombás tészta mascarpone szósszal

  • 2018.03.07.
  • 8

Újabb „lássuk, mi van a hűtőben” akció eredménye, max. fél óra alatt tálalható. Laktató ebédje volt annak, aki egész délelőtt fát vágott.Hozzávalók 2 adaghoz:1 csomag (250 g) friss, ricottás tortellini250 g apró szemű barna csiperke gomba1 evőkanál olívaolajkis csokor friss kakukkfű2 dl tejszín (NEM főzőtejszín!)2-3 evőkanál szarvasi mascarpone2 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán sajtsó, frissen őrölt bors A tésztát sós, lobogva forró vízben, a csomagoláson feltüntetett főzési időnél 1 perccel rövidebb ideig főzöm. Közben a gombákat megtisztítom és mérettől függően felezem-negyedelem, majd forró serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon megsütöm, közben borsozom, enyhén sózom. Egy nagyobb serpenyőben, amibe majd belefér a tészta és a gomba is, felforralom a tejszínt, majd lassú tűzön kevergetve beleolvasztom a mascarponét, majd a parmezánt is és ha már szósz sűrűségű, belekeverem a kifőtt tésztát és a sült gombát. Összeforralom, és megszórom a szárukról leszedett kakukkfű levélkékkel. Tekerek még rá kevés borsot és azonnal tálalom.