Lazactatár avokádóval

  • 2017.12.17.
  • 4

Ünnepi előételem csupa olyan alapanyagból, amit nagyon szeretek.Hozzávalók 4 adaghoz:2 db érett avokádó40 dkg extrafriss lazacfilé2 db salotta hagyma, finomra aprítvaevőkanálnyi kapribogyóegy lime kis csokor friss kaporsó és frissen őrölt bors, ízlés szerinta díszítéshez: egy-egy szem kapribogyókevés natúr sajtkrémfriss kaporA avokádó húsát felaprítom, összekeverem egy fej aprított salotta hagymával és fél lime levével, finoman sózom, borsozom. A lazac bőrét eltávolítom (a macskának adom, hálás lesz érte). A halhús kb. egyharmadát késsel apróra kockázom, a többit késes robotgépben nem túl finomra aprítom a salotta hagymával, leöblített kapribogyóval és fél lime levével együtt. Belekeverem a késsel aprított halhúst, az aprított friss kaprot, sózom, borsozom. Tálaláskor desszertgyűrűt helyezek a tányérra, az aljára egy réteg avokádó salsát teszek, majd a lazactatárt is bele simítom. Lehúzom a desszert gyűrűt, a tatárt pici sajtkrémmel, kapribogyóval és friss kaporral díszítem. Azonnal tálalom jégbe hűtött Törley Orfeum Rosé Sec palackos erjesztésű pezsgővel.