Lencse „bolognese” cukkini spagettivel

  • 2017.09.06.
  • 0

A zöldségből spirálozott spagetti kalóriatakarékos megoldás a szénhidrát dús tésztával szemben és nem utolsó sorban igazán finom. Cukkinit egész évben kapni, így télen is el fogom készíteni ezt a 20 perc alatt tálalható fogást.Hozzávalók 3-4 főre:2 db saláta cukkini 1 evőkanál olívaolaj100 g szeletelt bacon1 közepes hagyma, aprítva 4 gerezd fokhagyma, reszelve400 ml (házi) paradicsomlé, vagy 1 konzerv hámozott paradicsom 15 dkg vörös lencse 1 teáskanál füstölt paprika (pimenton de la vera)2 teáskanál morzsolt oregánó 1 teáskanál vörösborecetsó és bors, ízlés szerintaprított petrezselyem a tálaláshoz (opcionális)Felmelegített serpenyőben az olívaolajon megpirítom a felcsíkozott bacont, majd üvegesre dinsztelem rajta a hagymát és fokhagymát. Hozzáadom a megmosott vörös lencsét és a fűszereket, felöntöm a paradicsomlével és kevergetve addig főzöm, míg megpuhul a lencse. Ízesítem az ecettel és ha kell, igazítok az ízén sóval, borssal.Zöldség spirálozóval elkészítem a cukkini spagettit, tányérokra szedem és megkoronázom a lencseraguval és aprított petrezselyemmel

megszórva kínálom.Innen az ötlet.