Tök curry krémleves

  • 2017.08.04.
  • 2

Minap tök curryt főztem, de nagy volt a tök és nem fogyott el a curry aznap, amikor készítettem, így másnap blenderbe vágtam és pürésítettem, lett belőle jó sűrű
krémleves. Valami isteni!Hozzávalók 2 adaghoz:kb fél kg főzőtök húsa (tisztítva mérve), kockákra vágva1 evőkanál olívaolaj (vagy vaj)1 fej vöröshagyma3-4 evőkanál curry fűszerkeverék400 ml kókusztejkis csokor petrezselyemzöld, aprítvasó és frissen őrölt bors, ízlés szerintAz aprított vöröshagymát olívaolajon üvegesre dinsztelem, majd hozzáadom a
felkockázott zsenge tököt. Sózom, borsozom, megszórom a curry fűszerkeverékkel, jól összeforgatom és a kókusztejjel felöntve puhára főzöm, majd blenderben (vagy botmixerrel) pürésítem az egészet. Chili pehellyel megszórva tálalom.