Zöldspárgás cannelloni paradicsomszószban

  • 2017.04.25.
  • 1

Nettó 5 perc tennivaló van ezzel a fogással, így ideális olyan napokra, mikor nincs idő sokat bíbelődni a konyhában, mégis jól esne egy meleg étel és épp spárgaszezon van. Készítettem már hasonló -
bechameles változatot, most kedvenc
házi paradicsomszószommal
sütöttem össze a zöld spárgás cannellonit. Ez még mindig az a tészta, amit a Nagyvásárcsarnokban vettem a
kedvenc lelőhelyemen, ahol amúgy komoly választék van tésztákból (a rizs-, és üvegtésztákat is beleértve), az olajos-, és egyéb magvakról nem is beszélve. Szeretek ott vásárolni és van már házhoz szállítás is, működik a
webshopjuk, lehet kényelmesen, otthonról is vásárolni.Hozzávalók 2 adaghoz:8 cső cannelloni tésztamérettől függően 16-24 szál zöld spárgapici vaj a sütőtál kikenéséhez400 ml
(házi)
paradicsomszósz50 gramm parmezánevőkanálnyi aprított zöldpetrezselyem a tálaláshoz A tésztát nem kell előfőzni, a mártásban puhul majd meg, így a száraz
cannelloni csövekbe dugok 2-3 darab megtisztított spárgasípot, amit nagyjából akkorákra vágok, mint a tésztacső hossza (a spárga maradéka jó lesz a spárga krémlevesbe). A töltött tésztacsöveket kivajazott sütőtálba sorakoztatom, majd
ráöntöm a sütőtálban várakozó cannellonira a házi paradicsomszószom. Ha nem lenne, felbontanék egy konzerv hámozott paradicsomot és pár perc alatt összerotyogtatnám pár gerezd zúzott fokhagymával, némi zellersóval, borssal és aprított friss bazsalikommal és/vagy oregánóval.A tetejére reszelek parmezánt és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol addig sütöm, míg a teteje kezd pirulni. Zöldpetrezselyemmel megszórva, azonnal tálalom.