Kimchis tészta

  • 2017.04.21.
  • 0

Imádom a kimchit magában, vagy rizzsel, de ebben a tésztás fogásban annyira finom, hogy nem lehet betelni vele... egy időben kétségbe voltam esve, mert sehol nem találtam kínai kelt a kimchi készítéshez, de szerencsére ez is megoldódott, a fermentáló gépem* dolgozik serényen azóta is JHozzávalók 2 adaghoz:10 dkg kockázott, füstölt bacon4-5 púpozott evőkanál házi kimchi20 dkg teljes kiőrlésű spagetti (vagy egyéb száraztészta)1 újhagyma és fél póréhagyma vékonyra szeletelveA bacont pirosra sütöm egy méretes serpenyőben, a vékonyra felszeletelt póréval és újhagyma fehér részével együtt, közben a tésztát al dente-ra főzöm. Ha a bacon már pirul, a hagyma már üveges, hozzáadom a kimchit és kevergetve átmelegítem, majd hozzákeverem a kifőtt tésztát, egy-két kanál főzővízzel együtt, hogy ne legyen nagyon száraz a végeredmény. Az újhagyma felszeletelt zöldjével megszórva tálalom. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy!*A fermentáló gépben nem csak kimchit, hanem különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételeket (pl:natto-t, különféle savanyúságokat) és italokat (pl: rizsbort) is lehet készíteni, illetve
állati
tejből éppúgy készíthető házi tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu).Ha fermentáló gépet szeretnél vásárolni,
itt megteheted.Kérlek, hogy ha az én ajánlásom nyomán döntesz a gépvásárlás mellett, akkor azt rám hivatkozva rendeld meg és a vásárlás tényét jelezd felém is email-ben, a
gabojsza@gmail.com
címen. A készülék eladások után jutalékban részesülök, így vásárlásoddal az oldalam működését is támogatod, miközben ez Neked nem jelent többlet költséget. A VEGITAL készülékeket én is nap mint nap megelégedettséggel használom és jó szívvel ajánlom.