Meggyes kocka

  • 2017.03.15.
  • 6

Semmi extra, csak egy gyors vizes piskóta meggyel megpöttyözve, mégis maga a mennyország. Néha a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak. Hozzávalók egy gáztepsihez:8 tojás300 g cukor (ebből 2-3 evőkanál vaníliás cukor)8 evőkanál víz1 bio citrom reszelt héja3 evőkanál semleges ízű olaj (pld. szőlőmagolaj)300 g liszt½ csomag sütőpor1 csipet só400 g (fagyasztott) meggy, kimagozvakevés fahéjporcukor a tetejéreA tojásokat szétválasztom, a 8 db tojássárgáját habosra keverem a cukorral, a (házi) vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával, majd egyenként hozzáadom a 8 evőkanál vizet és 3 evőkanál olajat. Külön edényben csipet sóval habbá verem a tojás fehérjét, óvatosan összeforgatom a cukros-tojásos habbal, majd apránként hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan, hogy ne törjem a habot, belekeverem. Kivajazott – kilisztezett tepsibe simítom a masszát (ha nem felejtem el, finoman megszórom fahéjjal), rádobálom szemenként a kimagozott, felengedett és alaposan lecsöpögtetett meggyet, majd 180 Celsius-fokos sütőben sütöm kb 35-40 percet. A tetejét finoman porcukrozva, kockákra vágva tálalom.

Címkék

Süti Desszert Meggy