Kakaóbabos-tonkababos müzlis keksz

  • 2012.10.22.
  • 1

Nagyon oda vagyok a kekszekért....És a kakóbabért is mostanában....mióta megismertem jó a kapcsolatunk....Imádom magában rágcsálni ,de szuper sütibe,pudinghoz,kekszhez és még egy csomó fincsi dologhoz.Köszönöm Zsófinak,hogy megismertetett vele a csodás pudingjai mellett.A tonkabab pedig a Gourment fesztivál óta szerelem.Köszi Dani...
:))))Szóval keksz...Általában mindig van itthon egy kekszes dobozban valamilyen keksz.Legtöbb esetben a zabkeksz különféle változatai.Sokáig eláll...ha van ideje....jó egy gyors reggelinek joghurttal,gyümölccsel,jó nasinak a melóban napközben mikor már megörülök a számlák,számok,szállítólevelek és minden féle borzasztó dolog között.Tegnap készítettem ezt a fajta kekszet.A müzli itt is jól
felhasználható.Hozzávalók:20 dkg cukormentes müzlikeverék(csokis,gyümölcsös,olajos magvas)3 ek aprított kakaóbab1/2 tonkabab reszelve2 tojás1 csomag sütőpor1 teáskanál szódabikarbóna5 ek eritrit vagy nádcukor ha használjátok10 dkg vaj20 dkg szénhidrát csökkentett liszt(Ez nálam 10 dkg DW Zéró6 és 10 dkg DW Fehér rostmix keveréke)csipet só1/2 rúd vanília kikapart magjaiA müzlit a kakaóbabbal megpirítottam egy száraz serpenyőben.Az összes többi hozzávalóval összedolgoztam és fél órát hagytam pihenni.Golyókat formáztam,kicsit ellapítottam és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem. 180 fokon 10-13 percig sütöttem.Nagyon finom,ropogós keksz lett belőle.