Sütés nélküli gesztenyetorta

  • 2019.05.31.
  • 3

Ez egy gyors sütés nélküli gesztenyetorta vaníliapudinggal és csokikrémmel.Hozzávalók (20 cm-es tortakeretbe):Tortaalap:150 g zabkeksz60 g vajCsokikrém:170 g tejcsokoládé (Callebaut)100 ml tejszínGesztenyekrém:400 ml tejszín250 g gesztenyepüré (cukrozott)100 g mascarpone1/4 zselatin fixVaníliakrém:150 g mascarpone200 g vaníliapuding100 ml tejszín1/4 zselatin fixA tortaalappal kezdek. A kekszet aprítóban darálom, hozzáadom az olvasztott vajat. Tortakeretbe nyomkodom. Hűtőbe teszem.A csokikrémhez a tejszínt felforrósítom és hozzákeverem a csokit. Addig keverem, míg homogén lesz.A kekszes tortaalapra egy vékony csokikrém réteget öntök, visszateszem a hűtőbe. Hagyok ebből a csokikrémből a tetejére díszítésnek is. A csokikrémet a díszítéshez szobahőmérsékleten tartom.A gesztenyekrémhez a kiolvadt gesztenyepürét spatulával összekeverem a mascarponéval és adagonként a felvert tejszínhabbal, végül beleforgatom a zselatin fixet is. A gesztenyekrémet a megdermedt csokikrém rétegre öntöm. Mehet vissza a hűtőbe.Végül a vaníliakrémet is elkészítem. 200 g vaníliapudingra lesz szükség. Megfőzök egy fél liternyi adagot, de csak 200 grammot használok a tortához. A mascarponet összekeverem a pudinggal, spatulával óvatosan beleforgatom a felvert tejszínhabot is, hozzákeverem a zselatin fixet. A gesztenyekrémre egyengetem a vaníliakrémet. Éjszakára pihenni hagyom a tortát hűtőben (vagy legalább 3-4 órát). Tálaláskor habzsákból csokikrémmel díszítem.