Pirított hajdina

  • 2019.04.12.
  • 4

A pirított hajdina készülhet édesen vagy sósan és ettől függően mehet a reggeli zabkására, joghurtba, tejbe vagy éppen salátákra, szendvicsekre, grillezett zöldségekre. A hajdina kesernyés íze miatt főzve bevallom nem a kedvencem. Viszont sütőpapíron pirítva nagyon finom! Érdemes kipróbálni!Hozzávalók:200 g hajdina30 ml olívaolaj1 tk. akácméz3 csipetnyi só(amennyiben sós ételekre tervezzük mehet bele oregano, bazsalikom, kakukkfű)Egy tálban összekeverjük az alapanyagokat és egy nagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük vékony rétegben. Előmelegített 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük (félidőben érdemes kevergetni).Hagyjuk a tepsiben kihűlni majd jól záródó üvegben szobahőmérsékleten tároljuk. 2 hétig biztos eláll.