Fitt ropogós gofri

  • 2019.04.23.
  • 7

Élesztős gofri rozsliszttel, teljes kiőrlésű (tönköly)liszttel, minimális cukorral/mézzel, ami egyébként ki is hagyható. Szóval fitt ropogós gofri. Kevés munka van vele, csak a kelesztés miatt számolni kell a plusz félnappal. Szóval ha reggelire készül, akkor este kell előkészülni, ha vacsorára, akkor reggel kell bedagasztani.Hozzávalók (8-9 darabhoz, 2-4 adag):120 g teljes kiőrlésű (tönköly)liszt100 g rozsliszt30 g kukoricaliszt (nem dara)1/2 csomag száraz élesztő1 ek. akácméz/agavé/rizsszirup1 csipet só200 ml meleg víz1 tojás50 g olvasztott vaj1/2 tk. (foszfátmentes) sütőpor50 ml tejHa reggelire készül, akkor este egy dagasztótálban összekeverem a liszteket, a sót, a mézet, az élesztőt és a vizet. Kézi robotgépem dagasztókarjával összedolgozom. Lefedve a konyhapulton hagyom reggelig. Ha vacsorára készítem, akkor mindezt reggel kezdem el.Sütéskor hozzáadok 1 tojást, az olvasztott vajat, a sütőport és a tejet. Alaposan összedolgozom. A gofrisütőt előmelegítem és máris indulhat a sütés. A gofrisütőt néhány gofrinként kivajazom. A gofri frissen finom ropogós lesz, természetesen ha áll, akkor megpuhul. Itt éppen mézzel, juharsziruppal, áfonyával ettük és ittunk mellé tejhabos kávét.