Chia gabonakása friss gyümölcsökkel

  • 2019.04.10.
  • 7

A zabkása gyakori reggeli nálunk, ezúttal rozspehellyel, tönkölypehellyel is feldobtam, illetve chia pudinggal rétegeztem. Friss gyümölcsökkel, mandulával és virágporral tálaltam.Hozzávalók (4 adaghoz):Chia puding:4 púpozott ek. chiamag4 dl. rizstej (a folyadék szükséglet függhet a rizstejtől is)Gabonakása:4 ek zabpehely2 ek. rozspehely2 ek. tönkölypehelyrizstej, hogy bőven ellepjeeper, áfonya, mandula és virágpor tálaláshoz (vegán verzióban a virágport hagyjuk ki)Este előkészítem a chia pudingot és a gabonakását. Egyik üvegtálban a chia magokat a rizstejjel összekeverem, másikban a gabonapelyheket a rizstejjel. Rizstej helyett mandula, kókusz vagy tehéntej is használható. Édesíteni én nem szoktam, a rizstejtől bőven elég édes. Ha valakinek nem elég édes, akkor mehet bele juharszirup, méz, agavé vagy bármi egyéb. Éjszakára lefedve hűtőbe teszem. Érdemes néhányszor belekeverni, ha kevésnek tűnik a folyadék, akkor adok még hozzá.Másnap rétegezem a chiát, gabonákat és a gyümölcsöket. Tetejére szórok mandulaszeleteket és virágport.