Rántott pulykamell sütőben sütve

  • 2017.12.31.
  • 5

Kukoricapelyhes, sütőben sült rántott hús nagyon sokszor készül nálunk, mégis valahogy elmaradt a fotózása. Most viszont itt a kép és jön hozzá a recept is.Pulyka vagy csirkemellből szoktam sütni. A szeletek vastagságától és méretétől függ a sütési idő. Kis méretű és vékony szeleteknek elég a 10 perc sütés, de a méreteseknek kell a 20 perc.Pulyka szeletekből nagyon vékonyat a Lehel csarnokban a piros pólós henteseknél szoktam venni.Hozzávalók (4 főre):4 nagy, de vékony szelet pulyka (400 g)3 nagy tojás (L-es)5 ek. zabpehelyliszt1 tk. só
+egy kevés a tojásba1 tk. pirospaprika1/4 tk. kakukkfű1/4 tk. oregano130 g kukoricapehely (spar vital márka a legjobb, abban nincs hozzáadott cukor)olívaolaj
+ecsetA sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréses). Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit.A tojásokat egy tálkában villával kissé felverem, sózom.
A hús szeleteket kisebb darabkákra vágom (minden szeletet kb. 4 darabra)A zabpehelylisztet egy tálba teszem, hozzáadom a sót, a pirospaprikát és a zöld fűszereket. Összekeverem.
A zabpehelylisztes keverék nem fogy el teljesen, de kell ez a mennyiség, hogy kényelmesen tudjunk panírozni.
A kukoricapelyhet zacskóban összetöröm, vagy aprítógépben néhányat pulzálva aprítom.Egy tálkában előkészítek némi olívaolajat és egy ecsetet (50 ml kb.)A hús szeleteket előbb a tojásba, majd a zabpehelylisztes keverékbe, majd újra a tojásba és végül a morzsolt kukoricapehelybe forgatom. Minden szeletet a sütőpapírral teszek. Ecset segítségével olajozom. 200 fokon 10-15 perc alatt megsütöm. Frissen a legfinomabb, jó ropogós.