Vegán banánkenyér

  • 2017.01.09.
  • 5

Ezt a receptet nem vegánoknak is javaslom. Már sokféle tojásos banánkenyeret sütöttem, de eddig ez a legkönnyedebb, pedig még tojás sincs benne. A tésztája szépen felnő, nem tömör.Az eredeti recept ITT. Ez pedig az én verzióm kisebb alakításokkal.Hozzávalók:60 ml rizstej (egyéb magtej is tökéletes)6 ek. kókuszolaj (olvasztott) / mehet olívaolaj is6 ek. juharszirup (ha nem vegán akkor méz, de akár agavé is jó)5 (közepes) érett banán300 g tönkölyliszt (nálam fele finom fele teljes kiőrlésű)1 tk. foszfátmentes sütőpor1 tk. szódabikarbóna130 g aprított mag (nálam dió, pekándió és mandula, de lehet tökmag, kesudió, mogyoró is)100 g étcsokoládé2 csipet sóA sütőt előmelegítem 170 fokra. A tejet, olajat, juharszirupot és a banánokat aprítógépbe teszem és homogénre pépesítem. Áttetszem a masszát egy nagyobb tálba és hozzáadom a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, sót majd belekeverem az aprított magvakat és a csokicseppeket (vagy aprított csokoládét). Egy kenyérformába sütőpapírt teszek, majd beleöntöm a tésztát. Nagyjából 1 óra alatt sül készre nálam. Tűpróbával mindenképpen érdemes ellenőrizni, mert az angol verzióban is írják, hogy van akinél fele ennyi idő alatt készül el.